(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Salamikrans till julbordet

Bordsdekorationer behöver inte vara tråkigt. En riktigt blickfångare på julbordet är helt klart vår salamikrans. Vacker att titta på, luktar gott och är god att äta.

klocka

30 min

portion
Krans till julbordet med grönkål och Kotivara salami

Ingredienser

Grönkål

1 ask Körsbärstomater (olika färger)
1 st Gurka
1 kruka Rosmarin
1 nät Baby Bell (ost)
1 st Röd paprika
3 paket varierade Kotivara salami
1 burk blandade oliver utan kärnor
5 skivor Julskinka
Tandpetare/snackstickor

Gör så här

  1. Klipp av alla timjankvistarna, tälj stammen stammen vass. Halvera Baby Bell-ostarna och tomaterna. Dela gurkan i kuber och paprikan i fyrkanter, cirka 2cm. Riv grönkålen i små bitar.
  2. Rulla salami och julskinka och dela på mitten så att du får två rullar per skiva.
  3. Trä på alla ingredienserna på tandpetare och rosmarinskvistar. Varva med olika smaker.
  4. Lägg de små spetten på en tallrik så att den bildar en krans.

Tips! Om du har tillgång till enbärsbuskar går det även bra att tälja egna spett att trä salamin på. Ett pyssel du kan gör med hela familjen.