(2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Salami- och kantarellpaj

Har du smakat världens godaste paj? Vi vågar faktiskt säga att det här är den vinnande pajen. Den gör succé på varje middagsbord.

klocka

1 h

portion
Krämig kantarellpaj med Kotivara salami

Ingredienser

Pajdeg

50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 dl mjölk

Fyllning

2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
200 g kantareller
1 förpackning Kotivara salami
svartpeppar
smör till stekning

Täcke

5 dl creme fraiche
4 msk majonäs
4 dl riven lagrad cheddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i 30 minuter.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Förgädda i 10 minuter.
  4. Skala och skiva en vitlök och två lökar tunt. Hacka svampen grovt.
  5. Sätt smöret i en stekpanna och fräs vitlök, lök och svamp tills löken fått lite färg. Häll i pajformen.
  6. Stek salamin och lägg på hushållspapper. Strö salamin över kantarell- och lökblandningen.
  7. Blanda crème fraiche, majonäs och en pressad vitlök i en skål. Peppra.
  8. Bred täcket över salami- och kantarellblandningen, toppa med ost.
  9. Grädda pajen i 20-30 minuter och servera med en fräsch sallad.