(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Pasta med tomatsås & salami

En riktigt god tomatsås kokas med kärlek och Kotivara salami.

klocka

20 min

portion
Pasta penne med fyllig tomatsås

Ingredienser

4 portioner penne pasta
1 förpackning Kotivara lantsalami
1 st gul lök
3 st morötter
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
2 dl rött matlagningsvin
1 burk krossade tomater
3 st färska mörkröda plommontomater
1 kruka färsk basilika
150 g riven parmesan
salt
peppar

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Skala vitlöken.
2. Hacka salamin fint.
3. Hacka några basilikastäjlkar fint och grovhacka bladen. (Spara några hela blad till servering.)
4. Hätta upp olivoljan i en stor stekpanna.
5. Fräs lök, pressa ner vitlök och häll i salami.
6. Häll på vitt matlagningsvin. Låt reducera.
7. Rör i krossade tomater, och basilika.
8. Salta och peppra.
9. Låt koka ihop i cirka 1 timme.
10. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Salta vattnet väl.
11. Koka pastan enligt anvisning för al dente.
12. Tillsätt pastan i tomatsåsen samt några skedar pastavatten. Rör om och låt koka in.
Servera med färsk basilika och riven parmesan. Toppa med nymalen svartpeppar.