(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Krämig salamipasta

Snabbt, lättagat och billigt. En rikgit god och mättande pasta som är perfekt även för matlådan.

klocka

20 min

portion
Krämig salamipasta

Ingredienser

400 g pasta
100 g spenat
1 st gul lök
10 skivade oliver
1 st paprika
300 g kotivara salami
2 dl crème fraiche
0.5 dl vatten
0.5 kruka basilika
10 st körsbärstomater
olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Koka pastan aldente enligt anvisning på paketet.

  1. Gör pastasåsen under tiden pastan kokar.
  2. Hacka löken och skölj och strimla paprikan. Stek i lite olja i en stekpanna tills löken blivit lite genomskinlig.
  3. Skär salamin i strimlor. Stek salamin tillsammans med löken, hälften av basilikan och paprikan i några minuter.
  4. Tillsätt créme fraîche och vatten och låt puttra på låg värme i 5 minuter. Häll i spenat, det sista av basilikan i hela blad, tomaterna och oliverna. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  5. Sila av pastan och blanda med salamisåsen. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med några blad basilika.