(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Kotivara frestelse

Korvmästarens frestelse passar lika bra på julbordet som till midsommarbuffén eller vardagsmiddagen.

klocka

1 h

portion
Kotivara frestelse

Ingredienser

500 g potatis
2 st fasta päron
150 g purjolök
100 g Kotivara salami (hackad)
2 dl riven Västerbottenost
3 dl Vispgrädde
1 st ägg
1 tsk malen muskot
smör till formen
0.5 tsk salt
1 krm peppar
Hackad bladpersilja

Topping

1 knippe hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken fint.
  3. Varva potatis, päron, purjolök, salami, bladpersilja, salt och peppar i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
  4. Mixa osten med grädde, ägg och muskot med stavmixer eller i matberedare. Häll blandningen i formen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något och strö lite persilja vid servering.