(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Glutenfri tapas

Här kommer ett glutenfritt tapasalternativ.

portion
Glutenfri tapas

Ingredienser

1 pkt Kotivara pepperonisalami
1 st zucchini
1 dl svamp
1 burk Mutti pizzasås på burk
2 st buffalomozzarella
200 g riven parmesan
200 g miniplommontomat(er)
1 kruka(or) basilika

Gör så här

  1. Skär zucchinin i skivor, salta lätt och lägg på hushållspapper.
  2. Skiva eller riv svampen.
  3. Riv parmesanen, skiva mozzarellan, hacka basilika och tomater.
  4. Torka av vätskan från zucchinin. Bred på tomatsås. Lägg på 1 skiva salami, svamp, tomat, en skiva mozzarella, basilika och toppa med parmesan.
  5. Grädda i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg. Vrid några varv med pepparkvarnen innan servering.

Tips! Det går utmärkt att skiva mozzarella i äggskivaren.