Kotivara är ett familjeföretag från Uleåborg i Norra Finland. Sedan 1943 har vi strävar efter den perfekta salamin. Med traditionellt hantverk och noggrant utvalda råvaror skapar vi en unik smakupplevelse som lever vidare från generation till generation.

Allt började med att charkuteristen Johan Ruonio kom över ett traditionellt recept på medvurst i början av 40-talet som sedan förädlades till perfektion. Idag är vi en av nordens största salamitillverkare med ett stort antal produkter som hämtar inspiration från hela världen. Alltid varsamt framtagna av våra korvmästare.

Våra kallrökta produkter får sin goda smak genom att den kallröks med alspån som vi hämtar från Karlön utanför Uleåborg. Korven får sedan mogna i upp till sex veckor i den friska luften just söder om polcirkeln.

All vår salami är tillverkad utan laktos, gluten, mjölk, mono-natriumglutamat och konstgjorda färgämnen.

Vi respekterar HACCP: s omfattande livsmedelssäkerhet och vårt FSSC 22 000 kompatibla system för livsmedelssäkerhet ses över av Bureau Veritas.

BV_Certification_FSSC22000